Ungkarlslya

Lamningarna närmar sig sakta men säkert och det börjar bli dags att öka på fodergivan åt de blivande mammorna. Innan dess måste baggarna skiljas från sina respektive damer, annars blir de på tok för övergödda. Igår var det då dags att bygga ungkarlslya åt gossarna. Som vilken ny lya som helst, invigdes också denna med buller och bång. Två hormonstinna ungbaggar, som inte sett varann på flere månader, har en hel del att göra upp om när de råkas i en liten box. De snurrade runt som en karusell med nosen i baken på varann medan de grymtade och hade sig. Snurrandet varvades med brottningsmatch och flera välriktade stångningar i sidan. Boxen är så liten så de kan inte ta fart och stångas men de får nog in hårda smällar ändå. Bara de lugnar ner sig och vänjer sig med varann så ska de få lite mera svängrum. De beter sig alldeles löjligt, ena stunden står de nätt i bredd och mumsar hö, i nästa är det fullt slagsmål. Det kan räcka med att t.ex. Ragnar kastar en blick på Odin och blir påmind om hans existens och så brakar det loss. "Står du där ännu din jävel?"



Det här är systrarna Bella och Betsy, de har vuxit lite sedan den här bilden togs. Jag tror att Bella kommer att lamma ganska nära sin ettårsdag 17.3. Man ska väl inte ha favoriter men med henne är det nog svårt att låta bli. Hon har varit vårt primuslamm i år, vuxit väldigt bra, har fina lockar och är bara helt enkelt väldigt söt dessutom.


Bella och Beyoncé. Beyoncé är en svart skugga på alla sätt. Alltid i bakgrunden, skygg och försiktig. Till vardags kallar vi henne Rädslan.

Kommentarer

Populära inlägg